Riječ dekana

Poštovane kolegice i kolege, na početku ove lijepe i vjerujemo dugotrajne priče, želimo vam srdačnu dobrodošlicu u novoosnovanu Visoku školu menadžmenta i sigurnosti Securus. Sretni smo što ste odabrali studirati na našoj visokoškolskoj ustanovi. Vjerujemo da ste učinili prvi korak u vašoj uspješnoj budućnosti i sigurni smo da ćemo opravdati povjerenje koje ste nam dali svojim odabirom.

Može se reći da su odluka o studiranju, kao i sam odabir studija, jedne od najvažnijih odluka u životu svakog čovjeka. Ono pridonosi stjecanju novih, drugačijih i bogatijih životnih iskustava te nas suočava s novim izazovima. Otvara nove mogućnosti zbog čega nam je iznimno drago što smo dio Vaše odluke i životne priče.

Kada smo po prvi puta s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom raspravljali o ideji pokretanja studija, znali smo da je do ostvarivanja toga cilja dug i težak put. Međutim, kada nešto smatram dobrom idejom u većini slučajeva ustrajem na ostvarivanju zamišljenih planova. Tako je bilo i sa osnivanjem naše Visoke škole menadžmenta i sigurnosti Securus. Znajući koliko je studij vatrogastva i zaštite od požara bio potreban u Hrvatskoj i koliko godina se bezuspješno pokušavalo pokrenuti ovaj studij, to nam je bio veći izazov ostvariti gotovo tri desetljeća staru ideju o pokretanju ovog studija. Kada se neka struka provodi u praksi s velikim entuzijazmom i motivacijom za bolje, a vi vidite da ne postoji ustanova koja bi mogla pružiti znanje ljudima kojima je to znanje neophodno za podizanje učinkovitosti i funkcionalnosti sustava vatrogastva, tada ne morate previše razmišljati da biste zaključili da morate poduzeti sve da se ta ideja ostvari.

Nismo slučajno odabrali Istarsku županiju i Pulu za sjedište naše visokoškolske ustanove.

Osim što svojom geografskom, povijesnom i kulturalnom posebnošću privlači ljude iz svih dijelova Hrvatske i svijeta smatramo da će Istra zauzeti važnu ulogu u obrazovanju kroz specifične i jedinstvene stručne studijske programe u Europi u području vatrogastva i zaštite od požara, a čiji će nositelj biti Securus.

Visoka škola menadžmenta i sigurnosti Securus prve dvije godine izvodit će preddiplomski stručni studij sigurnosti smjera zaštite od požara u zajedničkoj organizaciji i izvođenju programa Visoke škole za sigurnost iz Zagreba, uz suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja. Nastavlja na dobroj tradiciji, temeljima i standardima koju je postavila ta ustanova.

Po završetku studija studenti stječu visoki stupanj obrazovanja i zvanje stručnih prvostupnika (baccalaureusa) inženjera sigurnosti smjera zaštite od požara. Stečeno zvanje i stupanj obrazovanja izjednačeno je s drugim stručnim studijima na visokim učilištima u Hrvatskoj i Europi.

Iako je Visoka škola menadžmenta i sigurnosti Securus novo visoko učilište, već sada imamo planove za njezin razvoj i uvođenje novih studijskih programa koji će biti prepoznati na tržištu rada.

Želimo uspješno studiranje na Visokoj školi menadžmenta i sigurnosti Securus.

Vaš dekan
Vitas Petar v.pred. dipl.ing

Close Menu